Noi începuturi

Fondatorul Ionuț-Cătălin Mihalache, explică cum a început povestea Stemata și ideile ce ne fac să continuăm povestea în fiecare zi.

 

România. Cu greu găsești un colț unde simțurile să nu îți fie stimulate în această țară vecină cu Marea Neagră. De la piețele pline de viață ale Brașovului și canalele navigabile ale Deltei până pe străduțele viu colorate ale capitalei țării, București, România a surprins inimile și imaginațiile artiștilor și călătorilor de secole.

Astfel, motivați de aceste aspecte unice ale României, am creat un brand de ceasuri de mână și accesorii fix în inima acesteia. În Urziceni, Ialomița.

Începuturile

 

În timp ce studiam la Facultatea de Arhitectură din București, instituție ce poartă numele faimosului arhitect român Ion Mincu, m-am îndrăgostit de stilul neo-românesc. Vizitasem o mare parte din Europa până atunci cu sora mea, Cristina. Dar țara mea natală a fost cea care a lăsat cea mai durabilă și profundă impresie.

Am vrut să creez un brand care să aducă un omagiu atemporalității stilului românesc. Și după o lungă conversație pe Skype cu Cristina, ce studia la momentul respectiv în Marea Britanie, am decis să urmărim pasiunea noastră și să începem un nou capitol. Rezultatul este Stemata.

Celebrăm cultura

 

Fiecare dintre colecțiile noastre de ceasuri premium este inspirată de una dintre numeroasele fețe fascinante ale României.

Împreună, ele celebrează orașele și cultura României prin detalii subtile și rafinate – unele ascunse pe care doar proprietarul le poate vedea, cum ar fi gravurile complexe din spatele fiecărui ceas.

Pentru prima colecție Stemata, cea care este în momentul de față disponibilă pe site-ul nostru, am folosit la bază un design italian, inspirat evident din ideile faimosului designer de ceasuri Gerald Genta. Având forme elegante, linii sportive și punând în lumină greutatea oțelului și nonșalanța fețelor lucioase.

Acest tip de design l-am ales fiind influențat de spațiul religios român, asemenea logoului Stemata.

În faculatea de arhitectură se pune mare accent pe arhitectura ecleziastică și mie, personal îmi place să vizitez biserici românești și să le analizez arhitectura, ornamentele și fațadele.

Astfel că, steaua logoului este steaua în 8 colțuri deseori asociată Fecioarei Maria, iar ceasul din colecția Nox Caelo Code, folosește o ramă ce susține luneta ceasului și se asemănă cu tâmplăria folosită la geamurile exterioare ale chiliilor din mănăstirile de lemn din nordul României.

Deși am folosit pentru prima colecți, la bază un design existent, acesta este modificat după specificațiile noastre exacte, atât în ceea ce privește mecanismul cât și în ceea ce privește designul.

Căutarea noastră combină eleganța, personalitatea și frumusețea pură întrupând spiritul românesc în fiecare ceas Stemata.

Fiecare dintre ceasurile noastre reprezintă o poveste.